Weblog třídy 4.D Gymnázia Křenová Brno

O blogu

A co že je vlastně ten blog?
Tuhle otázku bych tady měl hned na začátku odpovědět, protože když jsem ve škole rozhlašoval, že hodlám rozjet blog, nikdo pořádně nevěděl, co to je:). Takže trochu osvěty: blog je jakýsi internetový deníček:), pravidelně aktualizovaný a přinášející subjektivní názory, pocity a zážitky bloggera.

Ale proč právě blog, který je mezi třídními weby dost neobvyklý?
No, třídní stránky už máme (www.xd4.webz.cz), ale o nějaké pravidelné aktualizaci se tam moc mluvit nedá, že Honzo:)... hm, taky za to kolikrát můžu já zdržováním předání fotek webmasterovi... Stejně ale náš web jde tou tradiční cestou- pár fotek, nějaký citáty a sporadicky navštěvovaná kniha návštěv... Fakt to tam nežije... takže jsem se rozhodl to trošku rozproudit a udělal jsem tyhle stránky, kam chci dávat články, na který budou určitě všichni psát plamenný reakce:)

Bacha na mě- moje zlozvyky při psaní na complu:

  1. přeskakuju ze spisovnýho jazyka do nespisovného:)
    (pro ty nepoučený- su brňák:), takže přídavný jména oscilujou například mezi spisovným hezký, brněnským hezké a hezkej z obecné češtiny...)
  2. mám tendenci používat pořád tři tečky (...), nacpu je skoro kamkoliv, naštěstí když text pak po sobě čtu, tak je aspoň někde umažu:)
  3. možná někdy taky moc často používám smajlíka :)
  4. dost komentuju text pomocí závorek, což někdy ubírá na přehlednosti, ale ty komentáře tomu podle mě dodávají šťávu- akorát je blbý, když na konci závorky napíšu smajlíka a pak hned potřebuju tu závorku uzavřít- to vypadá potom takto :))
  5. ... A další stylistické nedostatky odhalí paní profesorka Šteflíčková a nedostatky typografické pí. prof. Valášková
  6. (... a vůbec... :)))

Pro zvědavý- design a použité technologie

Tyto stránky jsou první, které jsem vytvořil... takovej rozjezd a příprava na tvorbu mého vlastního webu. Design není podle mě nic zázračnýho, ale při rozsahu celého blogu by nebylo praktický udělat něco extravagantního.
Web je psán v mým oblíbeným editoru, Ace HTML. Část společná pro všecky stránky (horní logo, hnědé proužky...) je uložena v samostatném souboru .inc a je vkládána do každé stránky pomocí include v PHP. Samotné příspěvky, reakce i fotky blogu jsou uloženy v databázi MySQL.
Stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 pixelů a hlavně pro můj milovanej prohlížeč Opera, ale jsou plně kompatibilní i s IE 6+ .

Kontakty:

Škola:

Gymnázium Brno-Křenová
Křenová 36
Brno, 602 00

webmaster: miradrda@volny.cz
                      ICQ: 291318688


Home
Novinky
O blogu
Odkazy
created by niwi@2005